domov  |  o nas  |  kontakt
 

s kolesom v jamo 1
 

V vožnji z gorskimi kolesi ponavadi uživamo v hribih. V našem rudniku pa smo našli prehod skozi goro, po opuščenih in skrivnostnih rovih pod goro Peco. 

vhod koles 1

kolesarji 1

V spremstvu vodiča in soju naglavnih svetilk lahko varno prekolesarite več kot pet kilometrov edinstvene podzemne poti iz ene doline v drugo in doživite nepozabno pustolovščino.

Kolesarska pot pod goro

mountain bike v jami 2

kolesarji 4
Rudarji so pod goro Peco več kot tristo let odkopavali svinčevo in cinkovo rudo. V vseh teh letih so izkopali več kot 800 kilometrov rovov.
 
Večino rovov so rudarji izkopali v trdo kamenino, rudo in jalovino pa so iz rudnika odvažali z vozički po številnih transportnih poteh.Po enem od takšnih rovov danes poteka ta edinstvena, več kot pet kilometrov dolga kolesarska pot.

v jami s kolesom 5

s kolesom v jami 6
Pot poteka po varnih rovih in se vzdigne le za okrog 15 metrov. Toda vdolbine in grbine nekdanjih železniških pragov ne dopuščajo lagodnega kolesarjenja.
mountain bike avantura
kolesarji 20
kolesarji v jami 26
Najprimernejša izhodiščna točka za to avanturo je rudarski muzej v Mežici (500 m.n.v.), kjer vas bo čakal vodič s potrebno opremo.

Od tam se boste odpeljali do vhoda v jamo na Igrčevem (643 m.n.v.) nad Črno na Koroškem, kjer se prične podzemna kolesarska pot.

vožnja v jami 27
foto v jami 1
Izhod iz jame je v drugi dolini – Breg pri Mežici. Od tam se boste spustili približno 2 km do rudarskega muzeja v Mežici, kjer boste oddali izposojeno opremo, oprali kolesa in si ogledali številne zbirke v muzeju.

kolesarji pred jamo

 

novice


Geopark Karavanke se je na vabilo Generalne konzulke v Celovcu ga. Dragice Urtelj predstavil v slovenski hiši v Celovcu, septembra 2014. Prireditve se je udeležil tudi Peter Kaiser deželni glavar avstrijske Koroške (Vabilo).

več...


Spoštovani !

V četrtek smo na konferenci evropske mreže Geoparkov v Italiji prejeli certifikat o članstvu Geoparka Karavanke/Karawanken v evropski in globalni mreži Geoparkov pod okriljem UNESKO.

Na fotografiji smo predstavniki Geoparka Karavanke/Karawanken, ki smo se udeležili konference z EGN koordinatorjem prof.dr. Nickolasom Zourosom.

Geopark Karavanke
– Karawanken je 21.marca 2013 postal del Evropske (EGN) in Globalne (GGN) mreže geoparkov pod okriljem UNESCO. S tem smo dobili prvi Geopark v Sloveniji in prvi čezmejni geopark med Slovenijo in Avstrijo.

Več si o imenovanju si lahko preberete na http://www.geopark.si/ in http://www.zrsvn.si/Podzemlje Pece – turistični rudnik in muzej se bo predstavljal na sejmu Alpe Adria: TURIZEM IN PROSTI ČAS, ki bo med 24.01.2013 in 27.01.2013, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Predstavili vam bomo novo atraktivno ponudbo za ogled rudnika….

Vabljeni, da nas obiščete


V času GRADOV KRALJA MATJAŽA v Črni na Koroškem, dne 26.01.2013 in 27.01.2013, bo ogled rudnika z vlakom možen ob 11.00 uri in 15.00 uri. Obiskovalci morajo biti v muzejski stavbi vsaj 10 minut pred odhodom vlaka.
Priporočamo najavo na tel (02) 87 00 180.

Vljudno vabljeni.


V SREDO, 18.07.2012 SMO PRAZNOVALI 15. ROJSTNI DAN.

Nekaj utrinkov s praznovanja…


MESEC DRUŽINSKEGA KOLESARJENJA – AVGUST 2012
Tudi v letu 2012 v mesecu avgustu družinam podarjamo 10%popust pri vstopnini.
Ugodnost velja za družine z otroki (minimalna starost 10 let).

PODZEMLJE PECE – turistični rudnik in muzej razpisuje 6. likovni natečaj, letos na temo 
VODA IN KAMEN – NELOČLJIVO POVEZANA DELA NARAVE

Več o tem

V TOREK, 13.03.2012 smo se udeležili KULTURNEGA BAZARJA, ki je potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Nekaj utrinkov iz Bazarja


Povabite svoje poslovne partnerje in prijatelje, da v prednovoletnem času preživete skupaj nekaj prijetnih uric v Podzemlju Pece!

Več informacij


Z igro do dediščine, 3.–9. oktober 2011


Štirideset slovenskih muzejev in galerij v tednu otroka brezplačno odpira svoja vrata otrokom in družinam.

Sporočilo za javnost

Podzemlje Pece-turistični rudnik in muzej bo sodeloval z izvedbo delavnice na 6. otroškem bazarju. Geo-dogodivščine se bodo odvijale od 15-16h. Vabljeni!

www2.pms-lj.siV ponedeljek, 15.8.2011 bo muzej odprt, vhod v rudnik bo ob 11h, po predhodnem naročilu pa lahko tudi ob drugih terminih!Kresni večer

V petek, 24. junija 2011, vas ob 20. uri vljudno vabimo na koncert Pihalnega orkestra Rudnika Mežica, ki bo na prostem, pred vhodom v turistični rudnik. Prireditev v primeru slabega vremena odpade!

Vabilo
Poletna muzejska noč v Podzemlju Pece

Dne 18.6.2011 vas ob 18.00 in 19.00 uri vabimo na voden ogled stalnih razstav. Vstop je prost!Fotoutrinki Tedna geoparka


V tednu geoparka, med 9. in 14.5.2011, so se odvijale številne aktivnosti za različne ciljne skupine. Pripravili smo več zanimivih delavnic (Ni vse zlato, kar se sveti; Zabavno, poučno, ni mučno; Geološki zakladi Korških peči; Mozaična igra) za učence osnovnih šol in vrtcev ter za vzgojiteljice in učiteljice.PRED NAMI JE TEDEN GEOPARKA MED PECO IN KOŠUTO

Med 9. in 14.5.2011, pripravljamo številne zanimive prireditve.

Prisrčno vabljeni, da nas obiščete!


Galerija slik in video posnetkov
knapovška košta
enovice
 
 
Copyright©2006 RSCM-Gradbeni materiali d.o.o.                                                           Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O Avtorjih